Mięsna uczta w sercu Sudetów – Restauracja Babinicz, Szczawno-Zdrój
W malowniczym Szczawnie-Zdroju, tuż obok Wałbrzycha, w klimatycznej Restauracji Babinicz, rozgrzaliśmy kuchnię do czerwoności! Razem z naszym doradcą – Mateuszem Szpytmą - Gośćmi i firmą Sokołów, gotowaliśmy klasyki „męskiej kuchni”.
Na przystawkę zaserwowaliśmy tatar z sezonowanej polędwicy wołowej na chrupiącej tartaletce z ciasta won-ton, z żółtkiem w panko – klasyka w nowoczesnym wydaniu. Wśród dań głównych znalazło się aromatyczne żebro wołowe z sosem demi-glace i szparagami, jak i żebro wieprzowe z podsmażanymi grzybami, a także pierś kurczaka supreme z musem szpinakowym podana z młodymi ziemniakami i fasolką na aksamitnym sosie śmietanowym.
Kulinarną podróż zwieńczyliśmy stekami z antrykotu i rostbefu oraz delikatnym schabem z kością – będącymi ukłonem w stronę miłośników solidnych smaków.
Było intensywnie, aromatycznie i radośnie – dokładnie tak, jak lubimy! A górskie powietrze, serdeczna atmosfera i pasja gotowania sprawiły, że to spotkanie na długo zostanie w naszych sercach.
Dziękujemy wszystkim za wspólne gotowanie i do zobaczenia przy kolejnych smakowitych okazjach!