Kulinarna magia w Pałacu w Brunowie!

Nawiązaliśmy niedawno kontakt z wybitnym kreatorem smaków, być może jego nazwisko obiło Wam się o uszy, jeśli, podobnie do Nas, uwielbiacie polską, regionalną kuchnię.

Poznajcie Mateusza Szpytmę!

 

Podróżując po równie pięknym, jak i tajemniczym Dolnym Śląsku, nie można nie zaplanować wizyty w pięknym barokowym Pałacu w Brunowie. To tam, w Restauracji LALA, w roli Executive Chef’a spełnia się Mateusz. Jest to również jedno z najlepszych miejsc na kulinarnej mapie Polski – doceniane zarówno przez rodzimych krytyków, jak i prestiżowy przewodnik Gault&Millau.

Prywatnie tata trzech córek i pasjonat sportów walki, zawodowo szlifował swój talent w pałacowych kuchniach Wojanowa, Łagowa i Jeleniej Góry, a od lat zachwyca swoich gości smakiem, precyzją i artystycznym podejściem do gotowania. Stawia na rozwój i stale poszerza wiedzę kulinarną, biorąc udział w licznych warsztatach i kursach, jak i sam pełni rolę mentora dla początkujących kucharzy.

 

💛 Sezonowe składniki

🌿 Lokalność i regionalne inspiracje

🎨 Perfekcyjna harmonia smaku i estetyki w oparciu o światowe trendy w gastronomii

 

Tego wszystkiego doświadczycie w daniach Mateusza, a już niebawem będzie naszym częstym gościem, czarując smakiem i pokazując, jak wiele pyszności można wyczarować z produktów TAKO! Jeśli chcecie spróbować jego kuchni wcześniej, koniecznie odwiedźcie Restaurację LALA – tam pasja do gotowania mówi sama za siebie.

 

Obserwujcie nas po więcej!

Powrót do listy
Powrót do listy