Kulinarna magia w Pałacu w Brunowie!
Nawiązaliśmy niedawno kontakt z wybitnym kreatorem smaków, być może jego nazwisko obiło Wam się o uszy, jeśli, podobnie do Nas, uwielbiacie polską, regionalną kuchnię.
Poznajcie Mateusza Szpytmę!
Podróżując po równie pięknym, jak i tajemniczym Dolnym Śląsku, nie można nie zaplanować wizyty w pięknym barokowym Pałacu w Brunowie. To tam, w Restauracji LALA, w roli Executive Chef’a spełnia się Mateusz. Jest to również jedno z najlepszych miejsc na kulinarnej mapie Polski – doceniane zarówno przez rodzimych krytyków, jak i prestiżowy przewodnik Gault&Millau.
Prywatnie tata trzech córek i pasjonat sportów walki, zawodowo szlifował swój talent w pałacowych kuchniach Wojanowa, Łagowa i Jeleniej Góry, a od lat zachwyca swoich gości smakiem, precyzją i artystycznym podejściem do gotowania. Stawia na rozwój i stale poszerza wiedzę kulinarną, biorąc udział w licznych warsztatach i kursach, jak i sam pełni rolę mentora dla początkujących kucharzy.
💛 Sezonowe składniki
🌿 Lokalność i regionalne inspiracje
🎨 Perfekcyjna harmonia smaku i estetyki w oparciu o światowe trendy w gastronomii
Tego wszystkiego doświadczycie w daniach Mateusza, a już niebawem będzie naszym częstym gościem, czarując smakiem i pokazując, jak wiele pyszności można wyczarować z produktów TAKO! Jeśli chcecie spróbować jego kuchni wcześniej, koniecznie odwiedźcie Restaurację LALA – tam pasja do gotowania mówi sama za siebie.