Wiosna na talerzu w Look&Cook!

Mieliśmy ostatnio przyjemność zaprosić naszych klientów na wyjątkowe warsztaty kulinarne w studiu Look&Cook w Zielonej Górze. Zobaczcie, jak się bawiliśmy!

Pod czujnym okiem naszego Doradcy Kulinarnego – Mateusza Szpytmy – uczestnicy warsztatów odkrywali tajniki pracy w kuchni, korzystając z najwyższej jakości produktów TAKO.

Nasi goście doskonale bawili się, krojąc, smażąc i doprawiając, a przy okazji poznając sekrety dań godnych prawdziwego szefa kuchni.

 

Wspólnie przygotowali:

 

  • pierś kurczaka supreme z puree marchewkowym, olejem koperkowym i brokułem
  • schab z kością podany z puree ziemniaczanym z truflą, kaszą oraz sosem demi-glace
  • pierożki z pasztetem z filetem TAKO, zasmażaną marchewką z czosnkiem oraz musem chrzanowym
  • burgery z grillowaną karkówką marynowaną TAKO i sosem tzatziki.

 

Na zaproszonych gości czekał także mały poczęstunek:

 

  • wędzona pierś z kaczki z marynowaną gruszką, musem chrzanowym i jadalnymi kwiatami
  • czarne bułki z palonym sianem, karkówką marynowaną i majonezem pietruszkowym
  • ciasto von ton z tatarem wołowym z dodatkiem palonego masła i oliwy lubczykowej
  • deska wędlin TAKO.

 

Nie tylko za oknem, ale i na talerzach królowała wiosna! To była uczta dla podniebienia, jak i doskonała okazja do integracji oraz poszerzania wiedzy i umiejętności kulinarnych.

 

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za fantastyczną energię i wspólnie spędzony czas!

 

 

https://www.facebook.com/TAKOgaleriasmaku

Powrót do listy
Powrót do listy