Wiosna na talerzu w Look&Cook!
Mieliśmy ostatnio przyjemność zaprosić naszych klientów na wyjątkowe warsztaty kulinarne w studiu Look&Cook w Zielonej Górze. Zobaczcie, jak się bawiliśmy!
Pod czujnym okiem naszego Doradcy Kulinarnego – Mateusza Szpytmy – uczestnicy warsztatów odkrywali tajniki pracy w kuchni, korzystając z najwyższej jakości produktów TAKO.
Nasi goście doskonale bawili się, krojąc, smażąc i doprawiając, a przy okazji poznając sekrety dań godnych prawdziwego szefa kuchni.
Wspólnie przygotowali:
- pierś kurczaka supreme z puree marchewkowym, olejem koperkowym i brokułem
- schab z kością podany z puree ziemniaczanym z truflą, kaszą oraz sosem demi-glace
- pierożki z pasztetem z filetem TAKO, zasmażaną marchewką z czosnkiem oraz musem chrzanowym
- burgery z grillowaną karkówką marynowaną TAKO i sosem tzatziki.
Na zaproszonych gości czekał także mały poczęstunek:
- wędzona pierś z kaczki z marynowaną gruszką, musem chrzanowym i jadalnymi kwiatami
- czarne bułki z palonym sianem, karkówką marynowaną i majonezem pietruszkowym
- ciasto von ton z tatarem wołowym z dodatkiem palonego masła i oliwy lubczykowej
- deska wędlin TAKO.
Nie tylko za oknem, ale i na talerzach królowała wiosna! To była uczta dla podniebienia, jak i doskonała okazja do integracji oraz poszerzania wiedzy i umiejętności kulinarnych.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom za fantastyczną energię i wspólnie spędzony czas!