Wędliny Nocnego Marka – świeże wędliny w każdy czwartek w Twoim domu

Już ponad rok minął odkąd po raz pierwszy Wędliny Nocnego Marka wjechały do punktów sprzedaży TAKO. Od razu spotkały się z entuzjastycznym przyjęciem, dlatego dzisiaj przypominamy, co sprawia, że są tak wyjątkowe.

Wędzone w nocy

Na pomysł zorganizowania akcji wpadliśmy zastanawiając się, w jaki sposób dostarczyć naszym Klientom najświeższych wędlin, które zachwycają smakiem i aromatem. Rozwiązanie okazało się proste: należy wędzić w nocy. Od tamtej pory w każdą środę, kiedy nasi pracownicy opuszczają już zakład produkcyjny, swój fartuch zapina nasz Nocny Marek. To on czuwa nad odpowiednią temperaturą i czasem wędzenia poszczególnych produktów, by móc przekazać je rano kierowcom, rozwożącym je po całym regionie naszej działalności.

Szeroki wybór mięsnych przysmaków

Zadbaliśmy także, by każdy smakosz mięsa znalazł wśród naszych wędlin coś dla siebie. Stąd bardzo szeroka gama produktów, które najbardziej odpowiadają na potrzeby naszych Klientów. Należą do nich:

  • smaczny, soczysty boczek,
  • rozpływająca się w ustach szynka,
  • delikatny schab,
  • zachwycająca smakiem kiełbasa.

Dzięki temu, że docierają do sklepów w czwartek, możecie cieszyć się ich smakiem w każdy weekend przy pysznym, rodzinnym śniadaniu lub obiedzie czy kolacji z najbliższymi.

Optymalny sposób przechowywania

Każdy, świeżo wyjęty z wędzarni produkt, zawijamy w delikatny pergamin, a następnie wkładamy do kartonowego pudełka. Tak opakowane mięsa i wędliny zachowują swoją świeżość na dłużej i – w przeciwieństwie do produktów zawiniętych w folię – zachowują swój najlepszy smak, aromat i wygląd.

Zalecamy, by w podobnej formie Wędliny Nocnego Marka były przechowywane również w twoim domu, koniecznie w lodówce.

Powrót do listy
Powrót do listy