Szynka długodojrzewająca

Szynka długodojrzewająca uwielbiana przez wielu nie tylko za smak, ale też za sam proces powstawania. Jest taki romantyczny, dobry i odzwierciedlający nasz wielki szacunek do surowca, który nosi w sobie wielkie bogactwo smaku ujawniające się tylko w długich, niespiesznych procesach.

Szynka długodojrzewająca, podobnie jak polędwica długodojrzewająca, powstaje w trakcie żmudnego procesu. Dojrzewa ok. 8-10 tygodni. W tym czasie nabiera smaku, oddając nam całe swoje bogactwo smaku. W czasie leżakowania regularnie są odwiedzane przez panią technolog, która sprawdza, na jakim etapie jest proces dojrzewania. Po zakończonym dojrzewaniu czeka ją bardzo długi proces obróbki termicznej. Jest wielokrotnie suszona i podwędzana. Między procesami odpoczywa, aby smak dojrzał samoistnie, bez pośpiechu. Produkty bez glutenu i bez fosforanów.


Mięso: wieprzowina

Mięsność: 100 g produktu otrzymano z 126 g mięsa

Alergeny: soja, dwutlenek siarki

Bez glutenu

Bez fosforanów

Średnia waga netto: 0,9 kg

Opakowanie: VAC

Powrót do listy
Powrót do listy